top of page

BAB ONLINE BALETT:

Előkészítő 4. csoport

KIKNEK AJÁNLJUK? 

Előkészítő klasszikus balett csoport 6-7 éves gyermekek részére, trimeszter első kurzusa. Kezdő 6-7 éves gyermekeknek ajánlott.

A KURZUSRÓL

Az előkészítő 1-4. csoportok a 3-6 éves korig terjedő korcsoportnak különlegesen a korosztály igényeire és képességeire szabott metodikát építettünk fel, amellyel előkészítjük a klasszikus balett metodika elsajátításához szükséges fizikai felkészülést, az izomzatot igyekszünk olyan tónusba hozni, hogy később elősegítse a sérülés mentes gyakorlást, továbbá a balett terem etikettjének, moráljának elsajátítását. Mindezt játékos módon, mondókákkal, hasonlatokkal, apró játékokkal, melyek a képzelő erejüket és kreativitásukat is megmozgatják az óvodás korosztálynak. 

A játékokat játszva, eltáncolva észrevétlenül is gyakorolják a gyermekek a helyes izomzat használatát, közben fejlődik a koordinációs és a koncentrációs képessége a gyermekeknek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a klasszikus zene hallgatására, fejlesztve ezzel a muzikalitást, tehát a zenei hallást, ritmus érzéket. A gyermekek így már nem csak a tánc, hanem a komoly zene szeretetét is magukkal vihetik óráinkról. Az órákat keretes szerkezetben tartjuk, mely segít a gyermekeknek megszokni az óra menetét, tájékozódni időben és így megfelelően beosztani energiáját. Az órák közben is vannak rövidebb pihentető játékok, de minden órát egy nagy játék élménnyel és jutalmazással zárunk.

JELENTKEZÉS

Online óráink a webuni.hu oktatási rendszerben találhatóak meg, amelyeket a következő linken érhettek el: https://webuni.hu/groups/view/224

Az leckék fejezetekre épülnek, de külön-külön is végezhetőek. Érdemes az órára balettruhát, cipőt felvenni. Jól jöhet egy jógamatrac, vagy kis szőnyeg. Érdemes a szülőnek a gyakorlatokat együtt végezni a gyermekkel.

bottom of page