top of page

A BALETT AKADÉMIA BUDAPEST OKTATÓI

ÉKES GEORGINA

Háromévesen Keveházi Gábor iskolájában kezdtem balett tanulmányaimat. 1992-ben, tízévesen vettek fel az Állami Balett Intézetbe (a mai Magyar Táncművészeti Főiskola), majd a főiskola elvégzése után, 2001-től a Győri Balett, 2004-től pedig a Nemzeti Balett táncművésze lettem. Ez idő alatt klasszikusbalett-pedagógusi diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskola Klasszikus balett-pedagógus szakán, és 2004 óta szinte minden korosztályt tanítok. A Magyar Táncművészeti Főiskola felkérésére Klasszikus balett szakon évfolyamvezető balettmesteri állást töltök be 2013 szeptemberétől. A felnőttoktatás mellett hangsúlyt kapott az életemben az óvodás korosztály képzése, amire saját metodikát fejlesztettem ki. Időközben megalapítottam két magániskolámat, a Studió-t és a K.A.D. elnevezésű ovis balettképzést, melyek egyesüléséből jött létre a Balett Akadémia Budapest. Nekem a BAB olyan, mint az első gyermekem. Abszolút szerelem! Minden pillanatát élvezem a gyermek és felnőtt oktatásnak. Balettművész pályafutásom tökéletes folytatása. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a szenvedélyem lehet a hivatásom!

Ékes Georgina
Ékes Georgina

RÉTI SZILVIA

A mozgás iránti szeretet rendkívül korán, kisgyermekként magával ragadott. Első meghatározó táncélményeimet óvodás balett foglalkozások alkalmával szereztem. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően egyenes út vitt a Magyar Táncművészeti Főiskola balett előkészítő tanfolyamára, majd az iskola felvételijére, ahol 1999-ben sikeres vizsgát tettem, majd 2008-ban diplomát szereztem. 2007 és 2008 között a Budapest Táncszínház nyújtott lehetőséget a Főiskola által megkívánt szakmai gyakorlat elvégzéséhez, majd ezt követően az együttes tagjaként hazai és külföldi előadásokon, fesztiválokon vettem részt. Az új tapasztalatok utáni vágy 2012-ben Hollandiába csalogatott, ahol a De Kiss Moves együttes művészeként folytattam pályafutásomat. Szakmai ismereteim megosztása iránti kíváncsiságom a Magyar Táncművészeti Főiskola pedagógus szakára vitt, ahol tanulmányaimat 2013-ban fejeztem be.
A minőségi tudás átadását a táncművészek felelősségének tartom, ennek szellemében szeretném gazdagítani tanítványaim tapasztalatait és ismereteit. Azért szeretek a Babban tanítani, mert itt olyan oldott légkörben foglalkozunk a gyerekekkel, hogy -a pozitív megerősítés által- nem csupán növedékeink testét, hanem lelket is építjük.

Réti Szilvia
Réti Szilvia

KÉZÉR ESZTER

Gyermekkorom óta a tánc az életem része, így tanulmányaimat is ezen a vonalon kezdtem. A Budapest Táncművészeti Stúdióban szereztem meg a színházi táncos képesítést, majd a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc szakirányán szereztem diplomát. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatójaként képzem magam, hogy a gyakorlati tudásom mellé alapos elméleti ismeretre is szert tegyek, és hogy munkámban ne csak az ösztönös gyerekek iránti szeretet vezéreljen, hanem megalapozott tudásommal is kiegészítsem. A gyerekek spontán fejezik ki érzelmeiket mozgásukkal, így kis korban is már szívesen tanulják a tánc alapjait.

Fontosnak tartom, hogy átadhassam számukra a megfelelő alapot és mozgásformát, hisz egész életüket végigkísérheti, hogy egészséges testtel és lélekkel éljék mindennapjaikat. A BAB-ban megtaláltam azt a csodálatos közeget, ahol minden és mindenki harmóniában tud együttműködni, és élvezet minden nap a gyerekekkel bemenni!

bottom of page