top of page
balett-akademia-budapest-ballet.jpg

GYERMEK BALETT ÓRÁINK & BEIRATKOZÁS

BALETT FELSZERELÉS

ÉVKEZDÉS - BEIRATKOZÁS

GYERMEK BALETT - ELŐKÉSZÍTŐ ÓRÁK

Az alábbiakban összegyűjtöttünk Neked minden olyan információt, amely hasznos lehet és segítséget adhat a balett órák megkezdésében, illetve az iskolánkba való beiratkozásban. Amennyiben gyermek balett óráinkra jelentkeznél, a beiratkozásra kérünk, hogy minden szükséges dokumentumot, aláírva és kitöltve hozz magaddal! További kérdés esetén, várjuk leveled az info@balettakademia.hu e-mail címen, ahol igyekszünk minél hamarabb választ adni felmerülő kérdéseidre. 

KITÖLTENDŐ DOKUMENTUMOK

BAB ETIKETT

BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT

EGÉSZSÉGÜGYI NYILATKOZAT

Gyermek balett órák

CSOPORTOK BEOSZTÁSA

A balett csoportokat korosztály és tudás alapján osztjuk be - és hosszas tanári egyeztetés után olykor szétszedjük - kizárólag a gyerekek érdekében. Ilyenkor a gyermekek előző évi teljesítményét és a csoport dinamikáját vesszük figyelembe. Célunk, hogy minden gyermek olyan csoportba kerüljön, ahol megfelelően tud fejlődni és kellő sikerélményre tehet szert a balett órák során. Az újonnan érkező gyermekeket látatlanban a koruk és a leírt előtanulmányaik alapján osztjuk be, a végleges beosztást azonban azután tudjuk elbírálni, hogy a gyermeket személyesen megismertük és tudásszintjét felmértük.

Sokan kérdezitek, hogy milyen felszereléssel érkezzetek a balett órákra?

  • Balett dresszt minden évben rendelünk nektek, ezért erről nem kell előre gondoskodni.

  • Fehér vagy rózsaszín balettharisnya (20 denes)

  • Csepptalpú, puha, vászon gyakorlócipő (Lelőhelyek: Decathlon áruház, Sansha táncruházati bolt)

A hajviselet szintén fontos: a nagyobbaknál már a balettkonty az elvárt, míg kicsiknek az eltűzött, összefogott hajviselet lenne az ideális. Ehhez szükséges kontytűket és kontyhálót drogériákban tudtok vásárolni (DM, Rossmann). Akinek rövidebb a haja, azokat kérjük, hogy hajpánttal, csattal igyekezzenek az arcukból és a nyakukból eltűzni a hajat.

BALETT ÓRALÁTOGATÁS, HIÁNYZÁS

BABy BALETT 

Kinek ajánljuk? BABy balett óránkat kifejezetten 2-3 év közötti gyermekek számára tartjuk, melyek során a babák szocializálódása mellett, a mozgáskoordinációjukat fejlesztjük és kedves dallamokra, játékosan ismertetjük meg velük a tánc szeretetét. 

Az óra hossza: A BABy balett órák 30-45 percesek attól függően, hogy az apróságok mennyire szoktak már be. 

GYERMEK BALETT ELŐKÉSZÍTŐ 1. 

Kinek ajánljuk? Balett előkészítő 1-es óránk olyan képességfejlesztő gyermektánc, amely 3-4 éves kortól a balett alapjainak elsajátítására készíti fel a gyermeket. Előképzettség nem szükséges. 

Az óra hossza: 50 perc

GYERMEK BALETT ELŐKÉSZÍTŐ 2. 

Kinek ajánljuk? Balett előkészítő 2-es óránk szintén képességfejlesztő gyermektánc, amely 4-5 éves kortól készíti fel a balett alapjainak elsajátítására  a gyermeket. Itt azonban a legalább egyéves előképzettség előnyt jelent, de nem szükséges.​ 

Az óra hossza: 50 perc

GYERMEK BALETT ELŐKÉSZÍTŐ 3. 

Kinek ajánljuk? A balett elkőszítő órák során a tanulók 5-6 éves kortól a balett alapjait sajátítják el, kiegészítő képességfejlesztő gyakorlatok segítségével. Előképzettség előny jelent, de nem szükséges.​ 

Az óra hossza: 50 perc

GYERMEK BALETT ÉVFOLYAMAINK

GYERMEK BALETT - 1. ÉVFOLYAM 

Kinek ajánljuk? Emelt óraszámú gyermek balett haladó csoport szint 6-8 éveseknek, amihez 2-4 év előképzettség, valamint heti 2 x2 óra szükséges. Az emelt óraszámban nagyobb hangsúlyt kap az eszközös képességfejlesztés, valamint a repertoir tanulás, amelyre külön órát is szánunk. 

Az óra hossza: 50 perc

GYERMEK BALETT - 2. ÉVFOLYAM 

Kinek ajánljuk? Emelt óraszámú kiemelt gyermek balett haladó képzés 3-5 év előképzettséggel, 8 éves kortól, melyben a spicctechnika előkészítése külön hangsúlyt kap. 

A heti szükséges óraszám 4, a javasolt pedig heti 5 óra. 

Az óra hossza: 50 perc

 

GYERMEK BALETT - 4. ÉVFOLYAM 

Kinek ajánljuk? Alap óraszámú gyermek balett képzés

2-5 év előképzettséggel, 9 éves kortól, spicctechnika bevezető órákkal. 

A heti szükséges óraszám 2, a javasolt pedig heti 3 óra. 

Az óra hossza: 50 perc

Minden csoportnak heti két órája van kötelezően. Hiányzás esetén, a párhuzamos napokon a korban/szintben legközelebb eső csoportban tudunk pótlásra lehetőséget biztosítani. Ez mind a gyermek, mind a csoportja érdekeit szolgálja, mivel a folyamatos hiányzások miatt folyton elölről kellene kezdenünk a tananyagot, iskolánk pedig sajnos nem tudja magára vállalni az esetleges hiányzásokból fakadó anyagi kárt. Kérjük a szülőket, hogy az órára járást konzekvensen tartsák be. Természetesen nem kell erőszakkal balett órára cipelni a gyermeket – főként téli hónapokban, amikor a gyerekeknek is nehezére esik iskola/óvoda után (már sötétedéskor) még egy különórára elindulni! Ugyanakkor az esetek 99,9%-ban, ha már ott van a gyerek, akkor nagyon is élvezi az órát.

bottom of page