top of page

Online Kurzus

|

https://webuni.hu/kepzes/baby-balett

BABy Balett Klasszikus balett

Olyan játékos balett alapokat előkészítő foglalkozást tartani, ami mozgalmas, izgalmas, muzikális és kedves. Éppen olyan,ami a 2-4 éves korosztálynak élvezetes.

BABy Balett Klasszikus balett
BABy Balett Klasszikus balett

Time & Location

Online Kurzus

https://webuni.hu/kepzes/baby-balett

About the Event

BABy csoportunk egy beszoktató csoport, mely azt hivatott elsősorban elérni, hogy a gyermekek szívesen vegyenek részt a foglalkozásban, megszokják személyünket, megszeressék a zenéket és milliőt, amit teremtünk.

Emellett igyekszünk elkezdeni bevezetni az Előkészítő csoportjainkra tervezett metodikánkat és apránként gyakorolni velük a játékos gyakorlatokat.

Előkészítős tantervünkben a 2-4 éves korig terjedő korcsoportnak különlegesen a korosztály igényeire és képességeire szabott metodikát építettünk fel, amellyel előkészítjük a klasszikus balett metodika elsajátításához szükséges fizikai felkészülést, az izomzatot igyekszünk olyan tónusba hozni, hogy később elősegítse a sérülés mentes gyakorlást, továbbá a balett terem etikettjének, moráljának elsajátítását. Mindezt játékos módon, mondókákkal, hasonlatokkal, apró játékokkal, melyek a képzelő erejüket és kreativitásukat is megmozgatják az óvodás korosztálynak. 

A játékokat játszva, eltáncolva észrevétlenül is gyakorolják a gyermekek a helyes izomzat használatát, közben fejlődik a koordinációs és a koncentrációs képessége a gyermekeknek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a klasszikus zene hallgatására, fejlesztve ezzel a muzikalitást, tehát a zenei hallást, ritmus érzéket. A gyermekek így már nem csak a tánc, hanem a komoly zene szeretetét is magukkal vihetik óráinkról. Az órákat keretes szerkezetben tartjuk, mely segít a gyermekeknek megszokni az óra menetét, tájékozódni időben és így megfelelően beosztani energiáját. Az órák közben is vannak rövidebb pihentető játékok, de minden órát egy nagy játék élménnyel és jutalmazással zárunk.

Share This Event

bottom of page